Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία για το χθεσινό παιχνίδι, σήμερα και η απόφαση.

Η EuroLeague άνοιξε πειθαρχική διαδικασία για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι του ΣΕΦ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα η πειθαρχική διαδικασία αφορά τα λέιζερ και τις φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όπως επίσης και την απόπειρα επίθεσης. Μάλιστα εξηγεί η EuroLeague ότι η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας και υπογραμμίζει ότι τα λέιζερ και οι φωτοβολίδες αναφέρονταν στο φύλλο αγώνα, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από την έκθεση ασφαλείας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Euroleague:
Λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της διοργάνωσης η έκθεση όσων συνέβησαν στο φαληρικό στάδιο αποτυπώνει το πλήθος και το μέγεθος των περιστατικών.
Σε αυτή γίνεται λόγος για απόπειρα επίθεσης στον ισχυρό άνδρα της πράσινης ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καταγράφηκε η εισβολή 15 χούλιγκαν στα αποδυτήρια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά και στην παρουσία διαπιστευμένων που λειτουργούσαν ως οπαδοί. Επιπλέον, έγινε πλήρη καταγραφή όλων των υβριστικών συνθημάτων στο ΣΕΦ.

– Απόπειρα επίθεσης στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ένα από τα σημεία που στάθηκε η διοργανώτρια αρχή ήταν η επίθεση των χούλιγκαν προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρθηκε υπήρξε προσπάθεια επίθεσης κατά την είσοδό του στο γήπεδο, ώστε να παρακολουθήσει το ντέρμπι «αιωνίων».
Στην έκθεσή της η Euroleague αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την είσοδο του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, υπήρξε μια προσπάθεια επίθεσης εκ μέρους των οπαδών, όπως έχει παρατηρηθεί στο βίντεο. Σε ένα τέτοιο βίντεο έχει παρατηρηθεί και χρήση λέιζερ από τους οπαδούς των γηπεδούχων». (Στο συγκεκριμένο σημείο η Ευρωλίγκα επισυνάπτει βίντεο προκειμένου να τεκμηριώσει με εικόνα όσα συνέβησαν).

– Έλλειψη μέτρων ασφαλείας και διαπιστευμένοι… χούλιγκαν
Επιπλέον η διοργανώτρια αρχή έκανε αναφορά στην απουσία μέτρων ασφαλείας στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως αρκετοί οπαδοί βρέθηκαν σε περιοχές που ήταν απαγορευμένες -για τον κόσμο. Συν τοις άλλοις, γίνεται λόγος για τρύπες στα δίχτυα ασφαλείας που τοποθετήθηκαν γύρω από το γήπεδο, ενώ στην έκθεση αναφέρονται και άνθρωποι με διαπιστεύσεις «χωρίς συγκεκριμένο ρόλο και με επιθετική συμπεριφορά».
Στην έκθεσή της η Euroleague αναφέρει: «Εκτός από τα παραπάνω, υπήρξε γενική έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Το δίχτυ ασφαλείας που τοποθετήθηκε γύρω από το γήπεδο είχε τρύπες που επέτρεπαν την είσοδο διαφόρων οπαδών ακόμα και να στέκονται μπροστά από τις γραμμές του παρκέ. Προς το τέλος του παιχνιδιού ένας μεγάλος αριθμός κόσμου στεκόταν πίσω από τις γραμμές και κρατούσε σημαίες σε περιοχή που είχε καθοριστεί ως περιορισμένη.
Αρκετοί από τους ανθρώπους που κρατούσαν διαπιστεύσεις χωρίς συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο είχαν συμπεριφορά οπαδών, δείχνοντας έλλειψη επαγγελματισμού, με διαδοχικές απειλές προς τους φιλοξενούμενους. Ορισμένοι από αυτούς είχαν επιθετική συμπεριφορά».

– Επίθεση στα αποδυτήρια και σύγκρουση με την Αστυνομία
Παράλληλα, στην έκθεση έγινε αναφορά και στην επίθεση 15 χούλιγκαν, που είχαν ως στόχο τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, με την επίθεση να ανατρέπεται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρέθηκαν μπροστά από τα «πράσινα» αποδυτήρια στο ΣΕΦ.
Τέλος, στην έκθεση έχουν καταγραφεί και τα υβριστικά συνθήματα, που είχαν ως αποδέκτη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Πλέον ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με σοβαρές κυρώσεις που θα οδηγήσουν σε απώλεια της έδρας του, έχοντας μάλιστα και το δεδικασμένο ότι στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα δεκάδες καπνογόνα που είχαν ανάψει στο ΟΑΚΑ, χωρίς μάλιστα να συμβεί τίποτα από όσα περιγράφονται στην παραπάνω έκθεση.

____________________________________________________________

 

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *