Η προσπάθεια του κύριου Παπαδόπουλου που πρέπει να έχει μιμητές και όχι αντιπάλους.

Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε και διαβάζουμε για τις προσπάθειες που κάνουν οι υπεύθυνοι του “ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α.” προκειμένου να γίνει πιο σωστή η ανακύκλωση των απορριμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Δυστυχώς όμως οι ελλείψεις που υπάρχουν σε εθελοντές και υποστηρικτές αυτής της ενέργειας έκαναν ακόμα δυσκολότερο το έργο των ανθρώπων αυτών. Ακόμα δυσκολότερο όμως γίνεται από τη στιγμή που και οι τοπικοί φορείς έμειναν ουσιαστικά μέχρι και τώρα άπραγοι. Ευτυχώς τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες και έμποροι οι οποίοι με δικά τους έξοδα δείχνουν το παράδειγμα και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Ένας από αυτούς είναι και ο τέως πρόεδρος του Εμπορικού κ’ Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κύριος Λάμπης Παπαδόπουλος που για μία ακόμα φορά γέμισε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο με χαρτόκουτα και άλλα αντικείμενα με σκοπό να δείξει στους εμπόρους πως ο καθένας μπορεί να το κάνει ατομικά ή ακόμα και ομαδικά αρκεί να υπάρχει θέληση.
Κι επειδή σίγουρα σε κάθε τέτοια δράση θα υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση, αυτών που θα πούνε πως ο κύριος Παπαδόπουλος και ο κάθε κύριος Παπαδόπουλος το έκανε αυτό για να προβληθεί, ας σκεφτούμε τι καλά που θα ήταν να είχαμε περισσότερους κύριους “Παπαδόπουλους” που θα έκαναν κάτι ανάλογο κι ας τα δημοσίευαν; Σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα στην περιοχή μας, αν οι…”selfies”όλων των τοπικών φορέων συνδυάζονταν και με ανάλογη ουσία; Σίγουρα δεν θα καθάριζε αυτόματα η πόλη, ωστόσο θα ήταν μια πολύ μεγάλη βοήθεια για καλυτέρευση της συνολικής εικόνας στην περιοχή. Αν μάλιστα αυτό μπορούσαν να το μεταλαμπαδεύσουν και σε κατοίκους τότε τα αποτελέσματα θα ήταν σαφώς διαφορετικά και πιο ενθαρρυντικά.
Δεδομένα λοιπόν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο αρκεί βέβαια τέτοιες δράσεις να έχουν ακόλουθους και όχι… εμπόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στα ΜΜΕ του κύριου Παπαδόπουλου για την προσπάθεια αυτή:
Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συναδέλφων Εμπόρων και περιοίκων στο να τοποθετούν χωριστά τα ανακυκλώσιμα υλικά, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων! Από τη στιγμή που δεν υπήρχε πράσινη γωνία, στη συγκεκριμένη περιοχή, έβαλα ως στόχο όταν γεμίζει το αγροτικό μας αυτοκίνητο με ανακυκλώσιμα υλικά από τα δικά μας αλλά και τα γύρω μαγαζιά, καθώς και από τα σπίτια περιοίκων, να τα πηγαίνω εγώ ο ίδιος στην ΚΟΙΝΣΕΠ!
Μια προσπάθεια που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, απέφερε καρπούς, καθώς όπως όλοι βλέπετε οι κάδοι από τη μία πλευρά είναι σχεδόν άδειοι και το αγροτικό από την άλλη γεμάτο από χαρτόκουτα και πλαστικά δοχεία, αποδεικνύοντας περίτρανα πως με καθημερινή ενημέρωση μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, η μείωση δηλαδή των σκουπιδιών σε ποσοστό 80%!! Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αυτή και τις επόμενες εβδομάδες που δεν υπάρχει παρακίνηση και το αγροτικό χρησιμοποιείται για την πραγματική του χρήση, που είναι το φόρτωμα σταφίδας και άλλων υλικών, βλέπουμε και πάλι κάδους γεμάτους και τοποθετημένα υλικά ακόμα και έξω απ’ αυτούς!! Συμπέρασμα!! Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, παρακίνηση και κίνητρο, όπως είναι η ανταπόδοση,για να μπορέσει να επιτευχθεί η ανακύκλωση!! Πλέον δεν πρέπει να είναι απλός στόχος, αλλά αυτοσκοπός όλων μας!! Ο Δήμος πρέπει να δώσει κίνητρα σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση για τη μείωση των αποβλήτων και την ενδυνάμωση της ανακύκλωσης!! Εμείς μέσα σε τρεις μήνες με καθημερινή ενημέρωση καταφέραμε να αδειάσουν οι κάδοι, αμέσως μόλις σταματήσαμε, έπαψε να εφαρμόζεται στην πράξη η ανακύκλωση!! Ένα απλό παράδειγμα, προσωπικής πρωτοβουλίας, με μόνο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών!! Ενεργοί πολίτες-Σωστοί πολίτες!! Αν “Εγώ” ας μου επιτραπεί ο όρος, χωρίς καμία δόση κομπασμού, κατάφερα αυτό το αποτέλεσμα, φανταστείτε όλοι σας, όλοι μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ, με πρωτεργάτη το Δήμο και τους φορείς, τι αποτελέσματα μπορούμε να επιτύχουμε!!

με τιμή
Λάμπης Παπαδόπουλος
τ.Πρόεδρος Εμπορικού

______________________________________________________________________

 

Δημήτρης Χάψας

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *