Παρουσίαση του βιβλίου «Μία άλλη ευκαιρία…» του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη!

Η εφημερίδα «Γνώμη» παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη «Μία άλλη ευκαιρία…» στην «Αγορά Αργύρη».

Οι εκδόσεις «ΙΑΝΟΣ», η εφημερίδα «Γνώμη» και το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη «Μία άλλη ευκαιρία…». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος, Δημήτρης Κουρέας, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γνώμη», Μαρία Ορφανού, ο φιλόλογος Στέφανος Σκαρπέλλος και η Σύμβουλος Life & Βusiness Coaching, Χριστίνα Τζάνη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-αρθρογράφος της «Γνώμης», Νίκος Σουγλέρης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 7:00 το απόγευμα στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα).
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Στην Ελλάδα της κρίσης συνθήκες αλλάζουν, ζωές ανατρέπονται, άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που ούτε τα φαντάζονταν.
Νομίζεις ότι τα ’χεις όλα ή τουλάχιστον όσα επιθυμούσες. Όμως, μια στιγμή αρκεί για ν’ ανοίξει η «κερκόπορτα», απ’ όπου θα τρέξουν να περάσουν οι διαψεύσεις, οι αναποδιές και τα βάσανα.
Και τότε αρχίζουν τα ερωτήματα: Θα μπορέσεις να επιστρέψεις; Και ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις; Θ’ αποδεχτείς την ήττα ή θα αγωνιστείς για τη δικαίωση;»
Στο καινούργιο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου A. Τριανταφυλλάκη οι αναγνώστες συνταξιδεύουν με ήρωες που βίωσαν την καταστροφή κι αναζητούν το δικαίωμα στο όνειρο μέσ’ από μιαν άλλη ευκαιρία…
Η θυσία ενός αδέσποτου σκύλου αποτελεί την αιτία για να μπουν σε κίνηση μικρές και μεγάλες συμπτώσεις αριστοτεχνικά δομημένες, σε μια αλληλουχία, απαρατήρητη στην αρχή, αλλά απρόσμενα ενδιαφέρουσα όταν ξεδιπλώνεται στη συνέχεια.
Με τη θυσία ξεκινάει μια ανατρεπτική πορεία προς τη λύτρωση. Εκεί που η καταστροφή φαίνεται μη αναστρέψιμη, από σφάλματα και παραλείψεις ανθρώπων και θεών, αρχίζουν να συμβαίνουν μικρά θαύματα που στηρίζονται στην επιμονή, την ελπίδα, τη συγχώρεση, το όνειρο ή σε μια ζεστή αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί, με συντροφιά ένα ποτήρι λικέρ από μαστίχα ή κράνα.
Το βιβλίο αποθεώνει τη δύναμη του ανθρώπου να καθορίζει τη μοίρα του. Αρκεί να είναι αρκετά δυνατός ώστε να απλώσει το χέρι του και να αρπάξει τη χορδή εκείνου του μοναδικού παράλληλου σύμπαντος ανάμεσα σε άπειρα πιθανά. Γιατί οι ήρωες του βιβλίου δεν ακολουθούν μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ευτυχία. Ψηλαφούν στο σκοτάδι ψάχνοντας εκείνη τη χορδή. Και δεν μπορούν πάντα να αδράξουν τη σωστή.
Όμως, κι αυτό είναι ένα ακόμα μάθημα του βιβλίου, αρκεί να έχουν πίστη στον διπλανό τους, στον σύντροφό τους, στον συνάνθρωπό τους, στον δικό τους μικρό από μηχανής θεό, ότι θα είναι εκεί.
Να τους δώσει «μια άλλη ευκαιρία…».
Οι ιστορίες του βιβλίου γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, βασίστηκαν σε νέες και παλιές εμπειρίες και βιώματα και πήραν την τελική τους μορφή το καλοκαίρι του 2016.

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *