Τέλος εποχής για την «Πράσινη». Αύριο Σάββατο το τελευταίο της φύλλο.

Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Πράσινη» αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σάββατο (13/6) και ένας κύκλος 13 χρόνων κλείνει, σε μία ακόμα ένδειξη της ολικής απεμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε ότι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό.

Θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι και δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Η συγκεκριμένη εφημερίδα για 13 χρόνια κράτησε συντροφιά στους φίλους του Παναθηναϊκού, ως ένα αμιγώς… πράσινο έντυπο και τους ενημέρωνε για όσα γίνονταν σε όλα τα τμήματα του «τριφυλλιού».
«Η εφημερίδα όλων των Παναθηναϊκών», όπως ήταν το μότο της, βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά στις 17 Μαρτίου του 2007 και αναμένεται να κλείσει τον κύκλο της στις 13/6/2020. Στις 17/3/2020 το πρωτοσέλιδό της είχε ένα μεγάλο «13», για τα… κεράκια που έσβηνε τότε η εφημερίδα.

Το 2007 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μαζί με τον Ανδρέα Μπόμη, τον Βαγγέλη Ζορμπά και τον Παναγιώτη Μπόμη έκαναν τα αδύνατα δυνατά και ένωσαν το όραμά τους, ώστε να υπάρξει μία ακόμα «φωνή» του «τριφυλλιού» στην αγορά. Θυμίζουμε πως τότε στα περίπτερα υπήρχαν και η «Αθλητική Ηχώ», αλλά και το «Derby», τα οποία σταδιακά έβαλαν «λουκέτο». Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια μετά τη δημιουργία της, η «Πράσινη» είχε φτάσει στο σημείο να πουλάει 13-14 χιλιάδες φύλλα ημερησίως, νούμερο που θεωρήθηκε ως μία τεράστια επιτυχία.
Η «Πράσινη» πέρασε από διάφορες εποχές και… πολλές φουρτούνες, όμως άντεξε μέσα στα χρόνια. Όπως είχε δηλώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το 2017, στη συμπλήρωση δέκα χρόνων κυκλοφορίας της: «η Πράσινη έχει καταφέρει μετά από δέκα χρόνια και μη έχοντας την ίδια υποστήριξη από τον όμιλο, όπως τα πρώτα χρόνια, να συνεχίζει να υπάρχει στα περίπτερα, να συνεχίζει να είναι το πρώτο Μέσο για την Παναθηναϊκή ενημέρωση».

Ωστόσο, πλέον τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, τόσο στον χώρο των media και των πωλήσεων των εφημερίδων, όσο και στην «οικογένεια» του Παναθηναϊκού. Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το μπάσκετ του «τριφυλλιού», αλλά και από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και η απεμπλοκή του από τα κοινά των «πρασίνων» αποδεικνύεται και με το επερχόμενο κλείσιμο της εφημερίδας «Πράσινη».
Ο πρώην ισχυρός άνδρας των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης οδεύει πια προς την έξοδο και οι κινήσεις του «μαρτυρούν» πως η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη.
Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της εφημερίδας, υπήρξε ήδη ενημέρωση από την ιδιοκτησία ότι θα απορροφηθούν εντός της εταιρίας DPG και δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

 

 

 

 

πηγή:  SDNA.gr

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *