Πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό και αύξηση των ομάδων σε 16 από 14 αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ.

Οριστική και επίσημη είναι πλέον η διακοπή της Basket League με πρωταθλητή να ψηφίζεται ο Παναθηναϊκός και τους Άρη και ΠΑΟΚ να μην υποβιβάζονται στην Α2 όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ σήμερα το απόγευμα.

Στην απονομή του φετινού τίτλου στον Παναθηναϊκού και την αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος σε 16 από 14 με την παραμονή όλων των ομάδων που αγωνίστηκαν φέτος (τον μη υποβιβασμό δηλαδή ΠΑΟΚ και Άρη που ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας πριν την διακοπή) και την προσθήκη δυο ομάδων από την Α2 κατέληξαν στον ΕΣΑΚΕ, στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.
Η πρόταση της ΑΕΚ για διεξαγωγή final 8 τελικά δεν «ευδοκίμησε» και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ανακήρυξη του πρωταθλητή χωρίς να υποβιβάζονται ομάδες.
Ένα από τα θέματα συζήτησης είχε να κάνει και με την αλλαγή των κριτηρίων για τη συμμετοχή ομάδων στην κατηγορία, καθώς αυτά γίνονται πιο αυστηρά ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να μην παρατηρούνται φαινόμενα με ομάδες που χάνουν παίκτες λόγω αδυναμίας πληρωμών.
Επίσης άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σε σύνολο 15 ψήφων οι θετικοί ψήφοι για διακοπή και στέψη πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό ήταν 13, με ένα λευκό ενώ η Ένωση προτίμησε να απέχει από την ψηφοφορία. Μάλιστα, το λευκό ήρθε από τον Παναθηναϊκό κάτι που αποδεικνύει και αυτό που είχαν δηλώσει από την ομάδα πως θα επιθυμούσαν συνέχιση του πρωταθλήματος ακόμα και αν δεν υπήρχαν υποβιβασμοί.

_________________________________________________________________

 

StatsBetSports Team

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *